Page 164 - 094
P. 164


· Tem AS de ACTUA l IZACIÓN e N AC e IT e S Y G r ASAS C ome STI ble S ·



- Kramer, K. G., Saur, F. D., and Pigden, W. J., Oil Chem. Soc. 60, 385-386.
pero lo hacen durante la etapa de seca-
(eds), (1983) High and Low Erucic rapeseed - Peterson, B., Potlaka, O., Toregard, B. (1981),
do posterior (ver Tabla 9). Oils, Production, Usage, Chemistry and Techno- HPLC Separation of Natural Oil Triglycerides
logical Evaluation, Academic Press, Toronto. into Fractions with the Same Carbon Number
Después del secado, las semillas se - Mag, T. K., (1983) Canola Pressing in Canada. J. and Number of Double Bonds, J. Am. Oil Chem.
trillan. También se pueden cosechar Am. Oil Chem. Soc. 60, 380-384. Soc. 58, 1005-1009.
- Ohlofson, J. S. R. (1983) Rapeseed Oil. J. Am. - Prévot, A., Perrin, J. L., Laclaverie, G., Auge, P.,
con cosechadoras. Será necesario tener
especial cuidado de no apretar las semi-
llas porque sueltan aceite con facilidad. Figura 22 - Diagrama de flujo de la producción de aceite de semilla de sésamo
La Figura 22 muestra el diagrama de
flujo del procesamiento.



5. Ficha de datos del aceite de sésamo

La ficha de datos proporciona la com-
posición de ácidos grasos y los datos
físicos (ver Tabla 10, Figura 23). Al
final del presente capítulo se ofrece
bibliografía adicional.


Bibliografía

Colza
- Ackman, R. G., and Sebedio, J. L, (1981) The
Minor Fatty Acids in Rapeseed Oil, Proceedings
5th International Rapeseed Conference, Vol. II,
pp. 9-12.
- Ackman, R. G., (1984)Chemical Composition of
Rapeseed, in High and low Erucic Rapeseed Oil,
(Kramer, J. k. G., Sauer, F. D., and Pigden, W. J.,
eds.). Academic Press, London.
- Alter, M., and Gutfinger, T., (1982) Phospho-
lipids in Several Vegetable Oils, Riv. Ital. Sost.
Grasse 59, 14-18.
- Appelqvist, L. A., (1969) Lipids in Cruciferae
IV, fatty Acids Patterns in Single Seeds and Seed
Population of various Cruciferae and in Different
Tissues of Brassica napus, Hereditas 61, 9-43.
- Appelqvist, L. A., (1969) Lipids patterns of some
cruciferae, Riv. Ital. Sost. Grasse 46, 478-487.
- Appelqvist, L. A., (1970) in Rutkowski (ed.),
International Symposium for the Chemistry and
Technology of Papeseed Oil and other Cruciferae
Oils, Warsaw.
- Appelqvist, L. A., and Ohlsson R. (eds.), (1972) Figura 23 - Ficha de datos del aceite de semilla de sésamo (composición de ácidos grasos)
Rapeseed: Cultivation, Composition, Processing
and Utilization, Elsevier, Amsterdam.
- Carr, R., (1990) Rapeseed/Canola, in World Con-
ference Proceedings, Edible Fats and Oils Pro-
ceedings: Basic Principles and Modern Practices,
(Erikson, D. R., ed), pp. 289-298, American Oil
Chemists Society, Champaign, IL.
- Diepenbrock, W., (1984) Einflub der temperature
auf die fettsaurezusammensetzung von Triglyce-
riden und galaktolipiden and rapssamen, Zeits-
chrift fur Acker und Pflazenbau 153, 208-215
- Downey, R. K., (1963) Oil Quality in Rape Seed,
Can. Food ind. 34, 34.


160 A&G 94 • Tomo XXIV • Vol. 1 • 149-161 • (2014)
   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169